Jongeren vinden er iets van…..

In deze rubriek een reeks berichten en clips waarmee, Knillis, jongeren een podium biedt om aan de hand van de actualiteit hun visie op de samenleving nu en in de toekomst wereldkundig te maken.

Johan van Bommel over wat jongeren kunnen doen:

In deze aflevering de rapvideo om jongeren te stimuleren actief te worden in Den Bosch. De 23-jarige Johan van Bommel leek dat een goed idee.

“Je komt erachter dat met een klein beetje hulp en sturing het allemaal best wel makkelijk gaat en dat je dan gewoon hele toffe projecten van de grond kan krijgen. Het zou heel mooi zijn als meer jongeren daar aan mee zouden willen doen”, vertelt Van Bommel.

Je kan met de subsidie een hoop verschillende projecten maken. “Het kan echt alles zijn, we hebben vier thema’s, die van mij is cultuur, maar mijn collega’s doen ook duurzaamheid, stedelijk en sport. We hebben al een culturele tijdreis gemaakt en we zijn nog bezig met een breakdance battle en een Pokémon online-quiz. Het kan dus alle kanten op.”

De video is gemaakt voor Cityboost, een orgaan binnen de gemeente die subsidies geeft aan jongeren met een plan voor Den Bosch.


Sander van der Kraan over facisme en andere zaken:

In deze aflevering spreekt journalist Talitha Muusse met activist Sander van der Kraan over het woonprotest.

Sander van der Kraan: “Fascisme is een verkeerd antwoord op een legitiem probleem”. Bron: De Nieuwe Wereld, 17 jan. 2022.

%d bloggers liken dit: