Knipselarchief

Laffe inval in Oekraïne (bericht van redactie: 25-02-2022)

Putin heeft ondanks alles, gewoon een brutale aanval gepleegd op een democratisch land. Op hitleriaanse wijze ging dit gepaard met smoesjes over dat zijn maatjes in de door hem begeerde landsdelen zouden zijn aangevallen door Oekraïnse troepen.

Kletskoek natuurlijk. Oorlogshitser Putin wil de Oekraïne demilitariseren, bevrijden van “nazi’s”. Kortom dit betekent niets meer en niets minder dan annexatie en het proberen om een Derde Wereldoorlog te starten.

Sancties en verzoeken tot een staakt het vuren zullen niet veel uit halen. Daar trekt deze Russische oorlogsmisdager zich op dit moment niets van aan. Hij heeft nu door dat ook de Baltische staten, Estland, Letland en Litauen zonder al te veel moeilijkheden weer in te lijven lijken te zijn bij het ‘moederland’.

Kom in verzet en protesteer tegen deze oorlogsmisdaad.

Zondag 27 februari steunbetuiging op de Dam voor Oekraïne

Zondag vindt op de Dam een actie plaats om solidariteit met Oekraïne te tonen. Verschillende organisaties roepen op naar het centrum van Amsterdam te komen om het land te steunen dat woensdagnacht werd binnengevallen door Rusland.

“We zijn allemaal verschrikkelijk geschrokken van de oorlog en we willen onze steun betuigen aan de mensen in Oekraïne,” zegt May-May Meijer namens Peace SOS, een van de deelnemende organisaties.

Eerder protest deze week op de Dam. Bron: ANP

Meerdere organisaties hadden het idee om zondag op de Dam te demonstreren, waaronder Stop Wapenhandel en de Free Russia Foundation. “Daarop is ons door de gemeente gevraagd de verschillende programma’s in elkaar te schuiven. We worden gesteund door verschillende vredesorganisaties.”

De actie vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. De precieze inhoud van het programma is nog onbekend. De Free Russia Foundation zal een spreker afvaardigen, meldt Meijer. Peace SOS roept zoveel mogelijk mensen op om naar de Dam te komen.

Bron: Het Parool 25-2-2022

Protest vanuit Vinkel tegen de windmolens van Bernheze.

bron: BD 21-10-2021

Kijk ook hier

%d bloggers liken dit: