Geen Bossche Revolutie

Met slechts elk één zetel winst zijn D66 (6) en Rosmalens Belang (4)de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. De verliezers zijn CDA (3), SP (2)en Bosch Belang (1). Zij verloren elk één zetel.

VVD (5), Groen Links (4), PvdA (3), De Bossche Groenen (3) en Leefbaar (2) bleven steken op het behaalde aantal zetels van de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

Ook de kleinere partijen, PVV, gewoon-Gedreven en 50PLUS met elk één zetel bleven gelijk. De nieuwkomers Partij voor de Dieren, Volt en VOORDBJG (Voor Den Bosch Joep Gersjes) veroverden elk één zetel.

De Bossche gemeenteraad kent nu 16 partijen waarvan twee winnaars en drie verliezers. D66 is nu de grootste fractie en de Raad telt nu 7 fracties met elk één zetel.

Kortom geen grote verschuivingen en een verdere versnippering die niet echt tot een Bossche revolutie zullen leiden, mocht u daar uw op hebben gesteld.

Hetgeen ook te verwachten is in het huidige tijdsgewricht waar het vertrouwen in de politiek naar een dieptepunt lijkt te gaan en de lokale en de landelijke politiek steeds verder van de burger af zijn komen te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: